CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

31 Mac 2011

Pizza Wheels dan bun..

Image4211

Image4205

 

Assalamualaikum semua ,semoga sihat hendaknya..erm sekejap je dah Khamis kan..semoga apa jua yg anda lakukan membawa kebahagiaan dan mendapat rahmat darinya,AMIN..Ok hari ni nak tayang minum petang semalam merangkap sarapan pagi ni,bila dah lama x meroti rindulah pulak,tu yg buat3 jenis sekali ,guna doh yg sama,hasilnya amat memuaskan hati dan anak2 pun suka,resepi ni dah selalu jugak mak et buat,kira ulang tayanglah.

Terima kasih kepada Puan Puan Rosmarlina kerana berkongsi resepi yg sedap dan mudah ini,semoga ilmu yg baik ini mendapat keberkatan darinya,AMIN..mak et C&P resepinya dari dapur jintanmanis.com,terima kasih sekali lagi ,Jom jenguk resepinya dan selamat mencuba..

Pizza Wheels
Sumber resepi: rosmarlina @ jintanmanis.com

Bahan-bahanya
*Untuk Doh*
200gram tepung roti
1/3 sudu kecil garam
1 sudu besar skim milk@susu tepung
1 sudu besar gula
1/2 biji telur
1 sudu besar marjerin ( boleh ganti denga butter atau shortening)(mak et guna shortening)
90ml susu segar ( atau air suam)
1 1/2 sudu kecil yis
*untuk filling*
sosej yang telah direbus dan dihiris nipis
sedikit mix vegetable dan mix cheese(mak et x letak x ada stok)
sedikit taburan oregano@ dry pasley( x letak jugak)

2 batang crabstik dihiris  nipis(mak et tambah)
nanas dipotong secukupnya(mak et tambah)

* Untuk Toping* - mix cheese@mayonis+sos cili@tomato
Caranya.
1. Buat doh roti, Kaedah 1, penggunaan Bread Maker (BM), masukkan semua bahan Doh dan ikut arahan menguli pada BM masing-masing dan tekan Start, tunggu sampai siap di uli dan boleh terus ke langkah no. 4 di bawah.
2. Kaedah 2, Jika uli tangan, masukkan semua bahan doh dan uli hingga tidak melekat pada tangan,  Tips untuk dapat doh yang lembut, ambil plastic bersih dah letakkkan doh di dalam plastic tu, ramas-ramas beberapa minit, lebih kurang 5 hingga 10 minit, keluarkan dan uli semula dalam bekas adunan, anda akan dapat doh yang lembut dan elastik.
3. Kemudian perap doh dan tutup bekas adunan dengan plastic wrap dan biar doh naik dua kali ganda. Selepas itu tumbuk-tumbukkan doh bagi mengeluarkan angin.
4.Terap Doh memanjang di atas papan canai, panjangnya lebih kurang 25cm dan ketebalan 2cm, sapukan permukaan doh dengan 2 sudu besar sos tamoto@cili, sosej, crabstik,nanas dan mix cheese. ratakan ke seluruh doh.
5. Gulung doh sehingga kemas dan potong doh pada 6 atau 8 bahagian, atur di atas dulang pembakar. Biarkan naik dua kali ganda lebih kurang 40 minit, toppingkan sekali lagi pizza wheels dengan mix cheese dan paipkan dengan sos cili.

6. Akhir sekali, bakar pada suhu 180 darjah selama 16 ke 18 minit atau sehingga permukaan pizza wheels perang., sejukkan atas redai dan simpan di dalam bekas bertutup,, Sesuai untuk sarapan dan hidangan minum petang

57 ulasan:

Citarasa Rinduan

selamat malam mak et..
ayu kan, kalau BW time ginilah...keji kan??
heheheh



aduhai...ayu tak pandai mengpizza.....sangat2 terpikir bila boleh pandai macam mak et

Siti Indrawati

Selamat teghari Ayu..x kisahlah Ayu nak BW pukul berapa,asal x tekan loceng depan rumah sudah hehehhehehe..
mak et pun x pandai mengpizza tp buat2 pandai2 je..hentam je labu hehehe..

Tanpa Nama

generic xanax xanax and alcohol overdose symptoms - xanax street price 1 mg

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol withdrawal remedies - tramadol highest dosage

Tanpa Nama

buy xanax online without rx xanax drug dependence - xanax dosage needed

Tanpa Nama

generic xanax xanax effects children - normal daily dosage xanax

Tanpa Nama

alprazolam drug xanax bars s 90 3 - xanax birth control pills

Tanpa Nama

generic xanax alprazolam 0 5mg serve - custa alprazolam 0 5mg

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol hydrochloride 50mg for dogs side effects - tramadol hcl paracetamol tablets

Tanpa Nama

xanax online drug testing for employment xanax - xanax hydrocodone together

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol cod - cheap tramadol on line

Tanpa Nama

buy carisoprodol carisoprodol long term effects - carisoprodol 350 mg blood pressure

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol recreational dose bluelight - order tramadol online no rx

Tanpa Nama

buy carisoprodol carisoprodol no prescription - carisoprodol 350 mg directions

Tanpa Nama

buy generic tramadol no prescription generic tramadol 100mg - tramadol 50mg no prescription

Tanpa Nama

generic xanax xanax high fun - xanax withdrawal kidney pain

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol hcl long term use - tramadol extended release half life

Tanpa Nama

carisoprodol 350 mg carisoprodol no prescription cod - carisoprodol 500mg

Tanpa Nama

buy tramadol online does tramadol hcl do you - tramadol withdrawal oxycontin

Tanpa Nama

generic tramadol tramadol buy online - tramadol 50 mg vs oxycodone 30 mg

Tanpa Nama

generic xanax percocet xanax high - xanax overdose icd-9

Tanpa Nama

buy xanax online forum xanax pills what they look like - xanax 2mg g3722

Tanpa Nama

buy tramadol online buy tramadol dogs usa - tramadol withdrawal neurontin

Tanpa Nama

xanax online xanax withdrawal stomach pain - xanax and alcohol fun

Tanpa Nama

buy carisoprodol carisoprodol 350 mg vs flexeril - drug carisoprodol prescribed

Tanpa Nama

carisoprodol 350 mg carisoprodol soma watson - carisoprodol class of drug

Tanpa Nama

buy cialis online cialis dosage for ed - ho comprato cialis online

Tanpa Nama

cialis online cialis 5 mg buy online - cialis and viagra

Tanpa Nama

xanax online xanax over the counter - xanax and alcohol can you die

Tanpa Nama

xanax online xanax bars cost street - xanax drug test half life

Tanpa Nama

buy cialis online generic cialis super active - buy cheap cialis online us

Tanpa Nama

cialis online buy generic cialis online usa - cialis daily sale

Tanpa Nama

xanax online xanax for social anxiety disorder - 2mg xanax no tolerance

Tanpa Nama

generic cialis generic cialis side effects - generic cialis online tadalafil

Tanpa Nama

cialis online generic cialis usa pharmacy - cialis daily prescription

Tanpa Nama

cialis online buy cialis 100mg online - order cialis over internet

Tanpa Nama

learn how to buy tramdadol buy tramadol american express - tramadol 50 mg buy online

Tanpa Nama

order tramadol no prescription tramadol withdrawal frequent urination - tramadol 50 mg maximum dosage

Tanpa Nama

buy tramadol saturday delivery buy tramadol england - best website buy tramadol

Tanpa Nama

buy tramadol online no prescription cod buy tramadol 50mg - tramadol make you high

Tanpa Nama

buy tramadol tramadol side effects - buy tramadol online safe

Tanpa Nama

buy tramadol with mastercard tramadol dosage strength - buy tramadol online cash delivery

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol 50 mg vs vicodin - tramadol 50 mg vs percocet

Tanpa Nama

buy tramadol online tramadol reactions - tramadol online ireland

Tanpa Nama

buy tramadol tramadol used for depression - buy tramadol with cod delivery

Tanpa Nama

learn how to buy tramdadol order tramadol online cod overnight - tramadol hcl what does it do

Tanpa Nama

http://blog.dawn.com/dblog/buy/#about-us tramadol zanaflex - tramadol drug interactions

Tanpa Nama

order tramadol online tramadol buy online no prescription mastercard - tramadol hcl effects

Tanpa Nama

ativan 2mg ativan withdrawal muscle twitches - lorazepam 1 mg what is it used for

Tanpa Nama

where can i order xanax online buy real alprazolam - extract xanax quotes

Tanpa Nama

buy tramadol online buy tramadol hong kong - kicking tramadol addiction

Tanpa Nama

http://ranchodelastortugas.com/#50698 2mg of xanax first time - xanax 1mg street value

Tanpa Nama

http://staam.org/#92453 buy tramadol 50mg online - 100mg tramadol withdrawal

Tanpa Nama

buy xanax online xanax pills overdose - xanax g3721

Tanpa Nama

buy xanax online xanax generic g3722 - xanax pill pictures

Tanpa Nama

http://ranchodelastortugas.com/#50238 recovering xanax overdose - drug interactions celexa xanax

Tanpa Nama

xanax online sizes of xanax pills - ritalin and xanax drug interactions