CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

25 Ogos 2011

Aura balik raya sudah terasa..

DSC_0286

puan blog interprem jap hehehehhe..

Assalamualaikum semua..berjumpa lagi di penghujung Ramadhan..adong dah lama x mengupdate blog ni,sibuk +penat sangat sejak bekerjaya ni,balik keja terus ke dapur,malam lepas isyak dah bammm..nak entri cerita masak2 pun x berkesempatan sekarang ni,nak cerita yang lain2 pun dah x mampu nak di kongsikan di blog ni,apapun mak et tetap BW blog rakan2 kalau x di laptop di hpn..cuma jika ada kesempatan jejak rindu akan di tinggalkan jika x bekesempatan  hanya di ingatan jer.

Sebenarnya dah rindu sangat2 nak  jumpa family di JB,harap2 dapat balik seawal yang boleh,perasaan ni dah melayang2 ke rumah bonda,nenda,makcik2,pakcik2,mertua dan semua sanak saudara di Johor,kalau ikutkan hati mcm nak naik bas jer hehehehe..(mcmlah tiket bas ada lagi)

Tahun ni mak et beraya di rumah bonda bersama adik beradik,lepas bersalaman kami akan bergerak pulang ke Pontian beramai2 ke rumah 2 nenda diikuti rumah pakcik2 dan makcik2 belah Abah dan bonda dua-dua di Pontian,bermalam semalam di Pontian pada malam raya ke 2,keesokkannya bergerak pulang ke Muar pulak…

Pertama kali dalam hidup nak balik kampung menempuh  perjalanan jauh,harap2 dipermudahakan segalanya,mengikut perancangan,kami pulang ke Johor Bahru pada hari Sabtu petang kerana suami mak et masih lagi bekerja pada hari tu,tp mak et berharap dpt balik awal lagi hehehehehe.malam ni operasi membungkus baju2 dan apa jua yang boleh dibungkus bermula..

Sebelum balik awal2 lagi dah call bonda mintak masakkan dalca  daging.terngidam pulak..aduh..perasaan ni dah melayang2 ke Johor..tolong!!!!

Sebelum mengundur diri mak et ingin memohon ampun dan maaf kepada semua pengunjung blog mak et,jika ada terguris perasaan dengan celoteh mak et,Salam Aidilfitri semoga anda semua meraikannya bersama insan2 tersayang dan bergembira hendaknya,jika diberi kesempatan insyaALLAH akan mak et kongsikan bersama kisah Aidilfitri.Winking smile 

Doakan kami selamat sampai ke destinasi,begitu jugak dengan anda semua,berhati2 di jalanraya..

6 ulasan:

Mami-Sue

Dalca daging? sedapnya... yummy! hehehehe...

Semoga perjalanan selamat dan dipermudahkan. Insya Allah jumpa di muar nanti. Tak sabar nyaaaaaaaa... rindu!

Siti Indrawati

ami cue..hehehehe dah rindu masakan bnda tu yg terngidam.

Terima kasih semoga kita semua selamat dalam perjalanan..harap dpt jumpa di Muar nanti..rindunya nak laga pipi!!!!!

Ummi

Salam Siti...waaah dah nak balik raya la tu...termenung jauh jek..fikiran dh kat kampung ey..hehe.. Akak ucapkan selamat hari raya dan semoga selamat sampai ke kampung halaman yea...hati-hati ketika memandu... :)

Siti Indrawati

wasalam kak ummi cayang..baliknya hari Sabtu tp angan2 nak balik dah terasa kak,first time dok jauh nasib baik x duk oversea lg hehehehe..Samalah kita yea kak..Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk akak ngn famili,terima kasih tinggal jejak kasih..muah!!!muah!!mmuuuaaahh!

MAT SOM

Pn Siti Indrawati yg dihormati


Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir Batin

Drp
Mat Som Sadono
Hamidah Ali
Ili Nabilah
Irfan Iman
Ikhwan Rabbani
Arina Zawani
Alif Iskandar

Siti Indrawati

Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Cikgu Mat Som,Isteri dan 5 permata hati,kalau jalan2 ke pantai timur jemputlah singgah ke rumah mak et yea..